1 Decembrie 2015 – Ziua Naţională a României, sărbătorită la Ungheni

Acum aproape 100 de ani mulţimea strânsă la Alba Iulia lua decizia istorică de a se uni cu Ţara Mamă. Atunci, cei prezenţi la Alba Iulia s-au gândit la viitorul generaţiilor mai tinere. Cu toţii am purtat în suflet această sărbătoare, iar din 1990 ea a devenit Ziua Naţională a României.

De fiecare dată, am purtat în suflet aceleaşi sentimente: de dragoste faţă de ţară, de respect faţă de înaintaşii noştri, de recunoştinţă faţă de toţi cei care au contribuit de-a lungul timpului la existenţa şi dezvoltarea României.

Vremurile nu ne-au fost favorabile întotdeauna. Am traversat şi multe momente de durere, de criză, dar de fiecare dată am reuşit să ne ridicăm, să mergem mai departe. Putem spune că suntem un popor care a învăţat să treacă peste orice obstacol, un popor care a învăţat să reziste şi să reuşească acolo unde alţii ar fi dat greş. Succesul ţine de fiecare dintre noi în parte. O românie decentă se construieşte doar prin munca fiecăruia dintre noi, o Românie prosperă se realizează doar prin hărnicia noastră a tuturora, o Românie de care să fim mândri, există doar prin efortul nostru, prin dezvoltarea noastră ca oameni şi ca cetăţeni.

Astăzi, mai mult ca oricând suntem datori să ne gândim la viitorul copiilor noştri. Le suntem datori cu un proiect de ţară în care să trăiască prin muncă cinstită, în care să fie respectaţi, o ţară care să devină un exemplu pozitiv.

Eu cred că putem avea o astfel de ţară! Cred că România copiilor noştri va fi mai bună decât România noastră. Strămoşii ne-au lăsat o ţară care ne-a oferit speranţa unui viitor mai bun. Noi trebuie să le lăsam copiilor noştri o ţară în care să existe certitudinea unui prezent mai bun.

Să avem înţelepciunea să construim o comunitate mai bună, o ţară mai prosperă şi un viitor mai bun!

Vă urez să aveţi putere de muncă şi multă sănătate. De ziua României, La mulţi ani tuturor! La mulţi Ani România!

Victor Prodan – Primarul oraşului Ungheni