Localități componente

             Judetul Mures cuprinde: 4 municipii, 7 orase, 91 de comune si 487 de sate. Cel mai mare oras este municipiul Targu Mures, care este si reședința de judet. Judetul Mures, prin asezarea sa geografica în culoarul larg al raului Mures, beneficiaza de avantajele care le ofera zona de confluenta a trei regiuni naturale, cu resurse economice diferite si complementare: regiunea cerealiera a Campiei Transilvaniei, Podisul Tarnavelor si zona forestiera a dealurilor subcarpatice interne. Totodata, Targu-Mures este cunoscut în tara si strainatate ca un important centru medical, cu reusite deosebite în planul medicinii cardiovasculare si urologice. Centru universitar si cultural cu tradisie, municipiul Targu Mures dispune de un sistem de educatie solid si flexibil, gata sa se adapteze la cerintele pietei fortei de munca.

            Localitatea Ungheni este un oras de marime mica, ce reprezinta un centru de importanta locala, situandu-se în zona de influenta a municipiului Targu Mures. orasul Ungheni este asezat in centrul Campiei Transilvaniei, pe lunca raului Mures, la confluenta cu raul Niraj. orasul Ungheni se afla la o distanta de 10,63 km de municipiul Targu Mures, la 42,21 km de Reghin, un alt municipiu din judetul Mures si la 99,58 km de municipiul Cluj Napoca- un important centru economic si cultural din Romania.

Orasul Ungheni se invecineaza cu:

  • la Nord – comuna Band si Panet;
  • la Sud – comuna Suplac si Mica;
  • la Est – comuna Cristesti;
  • la Vest – comuna Sanpaul.

In prezent, in componenta orasului intra urmatoarele localitati:

                         La recensământul din anul 1930 au fost înregistrați 471 de locuitori, dintre care 465 români, 3 evrei, 2 țigani și 1 maghiar.[3] Sub aspect confesional populația era alcătuită din 466 greco-catolici, 3 mozaici, 1 ortodox și 1 reformat.[4]