Informații publice

ALEGERI LOCALE 2020

Buletin de vot pentru alegerea consiliului local al orasului Ungheni 27 septembrie 2020

Buletin de vot pentru alegerea primarului orasului Ungheni 27 septembrie 2020

Hotararea nr. 1 din 10 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 2 din 14 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 3 din 14 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 4 din 15 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 5 din 15 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 6 din 17 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 7 din 17 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 8 din 17 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 9 din 17 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 10 din 17 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 11 din 18 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 12 din 18 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 13 din 18 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 14 din 18 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 15 din 18 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 16 din 21 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Hotararea nr. 17 din 25 august 2020 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 11 UNGHENI

Proces verbal nr. 16 din 10.08.2020 al Biroului Electoral de Ciscumscriptie nr. 11 UNGHENI

Proces verbal nr. 88 din 24.08.2020 al Biroului Electoral de Ciscumscriptie nr. 11 UNGHENI

Proces verbal nr. 89 din 24.08.2020 al Biroului Electoral de Ciscumscriptie nr. 11 UNGHENI

Proces verbal nr. 96 din 25.08.2020 al Biroului Electoral de Ciscumscriptie nr. 11 UNGHENI

Proces verbal nr. 97 din 25.08.2020 al Biroului Electoral de Ciscumscriptie nr. 11 UNGHENI

INAUGURAREA ILUMINATULUI FESTIV, ÎN ORAȘUL UNGHENI!

     Orașul Ungheni este de acum, pregătit de sărbătoare! Pe parcursul acestei zile a fost inaugurat iluminatul festiv la nivelul orașului și a localităților aparținătoare.
”Mă bucură foarte mult faptul că avem posibilitatea revederii în aceste momente de sărbătoare. Chiar dacă e necesar să respectăm normele sanitare în vigoare, cel mai important lucru de sărbători este să fim alături de cei dragi, iar astăzi avem acest prilej.
Anul acesta este unul mai diferit decât ceilalți, am dorit să aducem mai multă bucurie în sufletele dumneavoastră, în fiecare zi atunci când vă întoarceți acasă de la muncă, sau atunci când hotărâți să ieșiți la plimbare cu familia pe străzile orașului Ungheni și a localităților aparținătoare.
Cred că luna Decembrie trebuie să însemne mai multă compasiune și respect față de semenii noștri, mai multă chibzuință și prietenie între colegi, vecini și prieteni. Îmi doresc să fim uniți ca și comunitate, să ne apreciem eforturile unii altora și să le susținem mai departe. Doar așa putem spera la o bună și trainică dezvoltare în viitor.
Voi depune toate eforturile necesare pentru binele dumneavoastră, a celor care ați ales să vă reprezint, iar împreună, putem face din orașul nostru un loc prosper și atractiv pentru investitori, astfel încât toate necesitățile noastre să poată fi treptat acoperite.                       
Revin în a vă spune că anul acesta Crăciunul va fi unul mult mai colorat, mai sclipitor și mai frumos și datorită Bradului dumneavoastră de Crăciun, instalat aici, în fața Primăriei orașului și bineînțeles și a iluminatului festiv proaspăt amplasat.
Multă sănătate și de cât mai multe bucurii să aveți parte!”, a transmis primarul orașului Ungheni, domnul Victor Prodan.
   Bradul de Crăciun a fost frumos decorat, iar momentul inaugurării sale a fost marcat și de un scurt moment pirotehnic, care a putut fi admirat de locuitorii orașului.
   Ne-am bucurat și de primele colinde, interpretate de preșcolari ai Școlii Gimnaziale ”Emil Drăgan” din Ungheni, coordonați de doamnele educatoare Anda Greu și Lorena Trif, de vocile reprezentanților grupului vocal ”Licuricii” din localitatea Morești, coordonați de domnul Sebastian Șerban și nu în ultimul rând, de domnul Ovidiu Furnea, care a instaurat atmosfera de sărbătoare în sufletele celor prezenți.
   Momentul cel mai așteptat a fost desigur, aprinderea zecilor de mii de beculețe care au fost amplasate pe arterele principale ale orașului și ale localităților aparținătoare.
   Bucuria celor mai mici reprezentanți ai comunității noastre a fost dublată de întâlnirea lor cu vestitul Moș Nicolae, cel care le-a adresat câteva vorbe celor mai cuminți dintre ei.
   
   Prezența la eveniment a prefectului de Mureș, doamna Mara Togănel, a condus la o însemnătate cu atât mai mare pentru locuitorii orașului, prezenți la inaugurarea iluminatului festiv.
   Atmosfera de sărbătoare vestește deja sosirea Crăciunului și chiar, trecerea în Noul An. Ne bucurăm și ne onorează faptul că ați fost alături de noi, respectând normele sanitare de siguranță și vă dorim totodată să aveți parte de zile liniștite și pline de bucurie, alături de cei dragi!

9 KILOMETRI DE ȘOSEA RAPIDĂ, DEGREVEAZĂ ORAȘUL UNGHENI!

Cei 9 km de șosea rapidă proaspăt inaugurați, vor degreva traficul rutier de pe raza orașului Ungheni.

După aproximativ 16 luni de lucrări la Tronsonul A3 Ungheni – Târgu Mureș, putem să ne bucurăm de un trafic, probabil mai liniștit la nivelul U.A.T. Ungheni.

”Lucrările începute în luna iulie a anului 2020, au căpătat o finalitate. Astfel putem considera că traficul de zi cu zi va fi unul mai fluent pe raza orașului Ungheni, începând de acum.

Este îmbucurător totodată faptul că orașul Ungheni, are încă o cale de acces rutier către municipiul reședință de județ, iar singurul impediment în a ajunge direct la Turda pe autostradă, rămân cei aproximativ 16 km din segmentul Câmpia Turzii – Chețani al A3.

Suntem din ce în ce mai aproape de vestul Europei, iar asta nu poate însemna decât un plus pentru orașul Ungheni și localitățile aparținătoare, o șansă în plus de a fructifica poziționarea strategică a U.A.T. Ungheni pe harta județului și pe cea a aeroporturilor de la nivel internațional.”, a declarat primarul orașului Ungheni, domnul Victor Prodan.

Practic este vorba despre 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum cu patru benzi și separator de sens care au fost dați în folosință astăzi. Tronsonul A3 de la Ungheni (Aeroport) la Târgu Mureș are puțin peste 9 km și vine în completarea celor 33 de kilometri de autostradă deja dați în trafic.

Atașăm prezentei informări și un link preluat de pe pagina Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în care este evidențiat segmentul de drum proaspăt dat în folosință. ( https://fb.watch/9JM4ep7h-V/ )

1 DECEMBRIE SĂRBĂTORIT ALĂTURI DE AVIAȚIA MILITARĂ, ÎN ORAȘUL UNGHENI!

Ceremonia de celebrare a Zilei Naționale a României s-a desfășurat mai frumos ca niciodată în orașul Ungheni, județul Mureș.

Momentul festiv a început prin intonarea imnului național de către artistul unghenean, Ovidiu Furnea, iar mai apoi prin cuvântarea primarului orașului, domnul Victor Prodan.

 

”Dragi locuitori și reprezentanți ai orașului Ungheni, ai satelor Cerghid, Cerghizel, Morești, Recea, Șaușa și Vidrasău, stimați oaspeți și invitați speciali, vă salut și vă transmit respectul cuvenit, într-o zi atât de însemnată pentru poporul nostru român.

                 Doresc să vă mulțumesc pentru puterea de care ați dat dovadă în ultima perioadă de timp, acum când speranța și dorința de a fi bine, de a fi sănătoși și mai aproape de cei dragi, este din ce în ce mai mare și mai apăsătoare.

                 Ziua de astăzi este despre prețuirea eforturilor neamului românesc și în același timp despre fiecare dintre noi. Astăzi, 1 Decembrie, trebuie să fim mai uniți, mai drepți unii față de alții și mai iertători. Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare iar noi, cei prezenți aici, suntem o parte dintre cei care pot păstra tradițiile așa cum ele ne-au fost lăsate odinioară.

                  Doresc să vă bucurați de momentele care urmează și încă odată, vă mulțumesc pentru faptul că ați ales să sărbătoriți împreună, în orașul Ungheni. La mulți ani și Dumnezeu să ne aibă în pază!”, a declarat primarul orașului Ungheni, domnul Victor Prodan.

 

După ceremonialul religios și depunerea de coroane la monumentul flancat de studenții militari  Porime Darius și Muntean Cosmin de la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la monumentul lui Avram Iancu – situat în fața primăriei orașului – a urmat o ”defilare aeriană”, respectiv un survol al reprezentanților Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Cerul a fost ținta tuturor, pentru a urmări evoluția a 2 elicoptere de tip IAR 330 Puma M, iar mai apoi a 3 aparate de zbor MIG 21 Lancer, care au brăzdat văzduhul sub ochii locuitorilor orașului Ungheni și ai satelor aparținătoare.

 

„Pe parcursul acestei zile de sărbătoare națională, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” a răspuns afirmativ tuturor cererilor de participare în teritoriu, cu prilejul organizării ceremoniilor de 1 Decembrie. Astfel pot afirma faptul că am executat zboruri în cadrul manifestaților organizate în orașele: București, Cluj Napoca, Alba Iulia, Turda, Câmpia Turzii, Mediaș, Sighișoara și desigur aici, în orașul Ungheni.

                 Atmosfera a fost una extrem de frumoasă, iar faptul că la fața locului au fost prezenți și mulți copii, reprezintă o bucurie cu atât mai mare pentru noi!

                 Din partea comandantului Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, comandor Marius Mihai Oatu și a colectivului bazei, vă urăm un sincer „La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, au fost cuvintele căpitanului comandor Alin Cioba, de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, prezent la eveniment.

 

”La mulți ani, România!”- este mesajul pe care și noi îl adresăm dumneavoastră și românilor de pretutindeni!

 

1 DECEMBRIE 2021, ÎN ORAȘUL UNGHENI!

🔵🟡🔴Peste mai puțin de o săptămână ne vom putea bucura împreună, respectând desigur normele sanitare în vigoare, de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI!
💙💛❤️1 DECEMBRIE este 1 motiv de BUCURIE, 1 motiv pentru a fi MAI BUNI, 1 prilej pentru cei mici prin care să înțeleagă de ce trebuie să fi MÂNDRU CĂ EȘTI ROMÂN, tocmai de aceea vom păstra tradiția de a celebra, într-un mod mai responsabil și mai atent, sărbătoarea tuturor românilor – 1 DECEMBRIE 2021!
                                                            

Peste 14.000 de persoane au fost imunizate la Centrul de Vaccinare din orașul Ungheni!

Mai exact 14.150 de persoane s-au vaccinat până la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul Centrului de Vaccinare, organizat la Căminul Cultural Ungheni.

Coordonatorul centrului, domnul doctor Sorin Găvaz, a subliniat faptul că zilnic o medie de aproximativ 100 de persoane au ales imunizarea aici în ultimele săptămâni.

La Centrul de Vaccinare din orașul Ungheni au fost utilizate toate cele 4 seruri de vaccin, astfel până la sfârșitul săptămânii trecute 5.151 de persoane au fost imunizate aici cu Astra Zeneca, 3.763 de persoane au ales imunizarea cu serul Pfizer, 3.094 persoane s-au vaccinat cu serul Johnson&Johnson, iar 2.142 de persoane au ales Moderna ca variantă de inoculare.

În acest moment cei care aleg vaccinarea la Centrul de Vaccinare din orașul Ungheni, se pot orienta către imunizarea cu serurile Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson, iar orarul de funcționare este zilnic de la ora 08:00-20:00.

Proiect de hotarare privind aprobarea executarii unei lucrari de Modernizarea unor strazi din orasul Ungheni: strazile Baladei, Nirajului, Liliacului, Plopilor, Gospodarilor, Cinceu, Bradului Segment 2, Crinului, Cosminului, Stadionului Segment 2,3,4 – din orasul Ungheni, str. Martirilor – din loc. Vidrasau, strazile Crinului, Panselutelor, Grui, Stramta, Plaiului, Romanitei – din loc. Moresti, strazile Cimitirului, Finlandia – din loc. Cerghizel, strazile Izvorului, Campului – din loc. Recea, strazile Vaii, Dosului – prelungire, Cornisu Mic – din loc. Cerghid, orasul Ungheni, judetul Mures

Proiect de hotarare privind aprobarea executarii unei lucrari de Modernizarea unor strazi din orasul Ungheni strazile Baladei Nirajului…

Redimensionarea fontului
Contrast