1 DECEMBRIE SĂRBĂTORIT ALĂTURI DE AVIAȚIA MILITARĂ, ÎN ORAȘUL UNGHENI!

Ceremonia de celebrare a Zilei Naționale a României s-a desfășurat mai frumos ca niciodată în orașul Ungheni, județul Mureș.

Momentul festiv a început prin intonarea imnului național de către artistul unghenean, Ovidiu Furnea, iar mai apoi prin cuvântarea primarului orașului, domnul Victor Prodan.

 

”Dragi locuitori și reprezentanți ai orașului Ungheni, ai satelor Cerghid, Cerghizel, Morești, Recea, Șaușa și Vidrasău, stimați oaspeți și invitați speciali, vă salut și vă transmit respectul cuvenit, într-o zi atât de însemnată pentru poporul nostru român.

                 Doresc să vă mulțumesc pentru puterea de care ați dat dovadă în ultima perioadă de timp, acum când speranța și dorința de a fi bine, de a fi sănătoși și mai aproape de cei dragi, este din ce în ce mai mare și mai apăsătoare.

                 Ziua de astăzi este despre prețuirea eforturilor neamului românesc și în același timp despre fiecare dintre noi. Astăzi, 1 Decembrie, trebuie să fim mai uniți, mai drepți unii față de alții și mai iertători. Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare iar noi, cei prezenți aici, suntem o parte dintre cei care pot păstra tradițiile așa cum ele ne-au fost lăsate odinioară.

                  Doresc să vă bucurați de momentele care urmează și încă odată, vă mulțumesc pentru faptul că ați ales să sărbătoriți împreună, în orașul Ungheni. La mulți ani și Dumnezeu să ne aibă în pază!”, a declarat primarul orașului Ungheni, domnul Victor Prodan.

 

După ceremonialul religios și depunerea de coroane la monumentul flancat de studenții militari  Porime Darius și Muntean Cosmin de la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, la monumentul lui Avram Iancu – situat în fața primăriei orașului – a urmat o ”defilare aeriană”, respectiv un survol al reprezentanților Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

Cerul a fost ținta tuturor, pentru a urmări evoluția a 2 elicoptere de tip IAR 330 Puma M, iar mai apoi a 3 aparate de zbor MIG 21 Lancer, care au brăzdat văzduhul sub ochii locuitorilor orașului Ungheni și ai satelor aparținătoare.

 

„Pe parcursul acestei zile de sărbătoare națională, Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” a răspuns afirmativ tuturor cererilor de participare în teritoriu, cu prilejul organizării ceremoniilor de 1 Decembrie. Astfel pot afirma faptul că am executat zboruri în cadrul manifestaților organizate în orașele: București, Cluj Napoca, Alba Iulia, Turda, Câmpia Turzii, Mediaș, Sighișoara și desigur aici, în orașul Ungheni.

                 Atmosfera a fost una extrem de frumoasă, iar faptul că la fața locului au fost prezenți și mulți copii, reprezintă o bucurie cu atât mai mare pentru noi!

                 Din partea comandantului Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, comandor Marius Mihai Oatu și a colectivului bazei, vă urăm un sincer „La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, au fost cuvintele căpitanului comandor Alin Cioba, de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, prezent la eveniment.

 

”La mulți ani, România!”- este mesajul pe care și noi îl adresăm dumneavoastră și românilor de pretutindeni!