”1 Iunie, culorile copilăriei!”, proiect cu zâmbet și culoare

În orașul Ungheni dar și pe raza localităților aparținătoare, copiii sunt sărbătoriți pentru 3 zile anul acesta. Așa se face că un proiect care a presupus activarea imaginației celor mici și totodată creativitatea lor, a căpătat culoare la propriu, luni 31 Mai, la Școala Gimnazială ”Emil Drăgan” din Ungheni.

52 de prichindei ai școlii din clasele 0 și a I-a, alături de 2 artiști mureșeni – Cosmin Pol și Laurențiu Ivan Condrache –  au pregătit lucrări care simbolizează bucuria, emoția și puritatea zilei de 1 Iunie.

Pe de altă parte, colegii din clasele mai mari care au hotărât să participe la acest exercițiu de ”culoare”, au predat lucrările profesorilor lor coordonatori din cadrul aceleiași instituții de învățământ, care s-au ocupat de expunerea lor într-un mod inedit, chiar în curtea școlii.

Desigur, nu este zi de sărbătoare dacă nu oferim cadouri, astfel că fiecare dintre elevii care frecventează unitățile de învățământ din orașul Ungheni și localitățile aparținătoare, au primit atenții dulci din partea primăriei și a consiliului local al orașului lor, în preambulul zilei de 1 Iunie.

Lucrurile nu se încheie aici, ziua de 1 Iunie este cu siguranța dedicată timpului petrecut în familie alături de micuți, iar miercuri 2 iunie, câțiva dintre elevii care au predat lucrări și studiază la unitatea de învățământ, vor fi premiați și încurajați în aprofundarea talentului lor chiar de către primarul orașului, cu o diplomă de excelență.

Primăria orașului Ungheni