12 Mai – Omagiu adus Zilei Internaționale a Asistenților Medicali

Într-o perioadă în care sistemul medical a reprezentat linia întâi în războiul împotriva virusurilor, bacteriilor, infecțiilor și a bolii, astăzi 12 Mai 2021 nu putem decât să mulțumim celor aflați încă în prima linie a frontului pentru curajul și devotamentul de care dau dovadă în fața unei pandemii extrem de costisitoare în rândul vieților populației.

Astăzi, asistentele/asistenții medicali sunt recunoscuți ca profesioniști calificați, deși lucrurile nu au stat mereu astfel.

La început de secol XIX, asistentele medicale nu erau recunoscute ca fiind personal calificat nefiind nici măcar remunerate pentru munca depusă. Lucrurile au căpătat o cu totul altă turnură odată cu Florence Nightingale. Această femeie, considerată ca fiind fondatoarea asistentei medicale moderne este motivul pentru care ziua de 12 mai – ziua sa de naștere – este astăzi cea care amintește eforturile depuse în scopul profesionalizării și totodată obținerii recunoașterii cuvenite acestui segment extrem de important în actul medical cotidian.

Asistentele medicale joacă un rol-cheie în toate instituțiile medicale, fiind responsabile de bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților. În perioada 2020-2021, rolul acestora a devenit unul cu atât mai crucial, iar acum, în momentul în care imunizarea este realizată desigur cu suportul asistenților, tot ei au continuat să rămână îngerii păzitori ai umanității.

Reprezentanții Primăriei Orașului Ungheni, în numele dumneavoastră, al cetățenilor orașului și localităților aparținătoare, aduc un sincer omagiu eforturilor depuse până în aceste momente, în timp de pandemie, asistenților medicali a căror unic scop este acela de a sluji cetățeanul alături de restul aparatului medical, asemeni unor bravi soldați, bine intruiți, loiali și dedicați cauzei lor de binefacere.

Biroul de presă al Primăriei Orașului Ungheni