26 IUNIE – ZIUA DRAPELULUI LA UNGHENI

26 iunie – Ziua Drapelului Național a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Conform legii, această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Ținând cont de aceste atribute și de însemnătatea acestei zile pentru statul și cetățenii români, sâmbătă – 26.06.2021, începând cu orele 10:30 , în orașul Ungheni a avut loc un scurt moment omagial adus drapelului național.

Onorul a fost adus prin arborarea tricolorului Românei, și intonarea imnului țării noastre, înaintea reprezentanților autorității locale din orașul Ungheni.

La eveniment am avut parte și de un scurt moment susținut de 2 elevi ai Școlii Gimnaziale ”Emil Drăgan” din Ungheni.

Totodată ne-am bucurat de un onor-survol adus drapelului național amplasat în fața instituției primăriei orașului din partea reprezentanților Bazei Aeriene 71 ”General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, prin intermediul avioanelor de interceptare de front MIG 21 Lancer și elicopterelor de luptă IAR 330 Puma Socat, în zona anterior amintită.

Mulțumim comandantului Bazei Aeriene 71 ”General Emanoil Ionescu”, domnul comandor Marius-Mihai Oatu și echipajelor din formațiile de zbor participante la evenimentul nostru.

La mulți ani tricolorului, la mulți ani România!