39 de persoane vaccinate la Centrul de Vaccinare din cadrul aeroportului mureșean!

După un prim sfârșit de săptămână la Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, în care echipa mobilă a Centrului de Vaccinare Ungheni a activat pe parcursul a două intervale de timp, în perioada a 3 curse aeriene programate, 39 de persoane au fost inoculate cu vaccinul Johnson & Johnson.

Mai exact vineri -28.05.21- în timpul cursei Hurghada-Târgu Mureș-Hurghada, 10 persoane au ales să fie inoculate în cadrul aeroportului mureșean.

Duminică -30.05.21- pe parcursul aterizărilor-decolărilor aeronavelor cu destinațiiile Luton, Marea Britanie și Dortmund, Germania, alte 29 de persoane au fost imunizate cu același ser.

În urma unui flux general de pasageri debarcați/îmbarcați de aproximativ 336, respectiv 292 pasageri pe parcursul celor 3 curse amintite, 39 de persoane au fost vaccinate. Cu toate acestea majoritatea persoanelor vaccinate nu au făcut parte din segmentul pasagerilor deserviți de aeroport, ci din populația care s-a sesizat cu privire la posibilitatea vaccinării în cadrul cabinetului organizat în timpul orelor în care sunt așteptați pasageri în stația aeroportuară mureșeană.

Reamintim faptul că în cadrul noului centru de vaccinare activează personal medical avizat, detașat sub forma unei echipe mobile din cadrul centrului de vaccinare amenajat la Căminul Cultural Ungheni, pe parcursul orelor programate a curselor de pe aeroport. Imunizarea în acest centru este realizată cu ser Johnson and Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel.

Primăria orașului Ungheni