O nouă bază sportivă, inaugurată la nivelul u.a.t. Ungheni!

Inaugurarea noii baze sportive din localitatea Morești, a atras invitați de seamă în orașul Ungheni, astfel că personalități precum Gabriel Bodescu, secretar geneneral al Federației Române de Fotbal, domnul Felix Grigore, manager departamental Competiții al FRF, domnul primar Chelariu Dumitru coordonator al Echipei Naționale a Primarilor din România, dar și embleme ale sportului românesc și internațional în persoana lui Miodrag Belodedici, Marius Nicolae sau Gabriel Mureșan au fost prezenți la evenimentele organizate pe raza u.a.t.Ungheni!
Investiția de aproximativ 3.500.000 lei, din fonduri locale proprii de la Baza sportivă Morești constă într-un teren sintetic la dimensiunile de 105mx68m, instalație nocturnă, împrejmuirea aferentă, o tribună de 250 de locuri și desigur vestiare și grupuri sanitare complet dotate și utilate pentru gazde, oaspeți și arbitrii.
„Această bază sportivă reprezintă încă un pas important spre sportul de masă dar și spre cel de performanță.
Avem deja aproape 300 de copii și juniori la toate categoriile de vârstă și ramurile sportive pe care le abordăm la Unirea Ungheni 2018 și bineînțeles, echipa de Liga a III-a care se va bucura de asemenea, de aceste condiții.
Este una din investițiile care beneficiind de mentenanța necesară, poate dăinui și peste zeci de ani, deservind populația orașului, a localităților noastre aparținătoare și desigur contribuind la sănătatea și la performanțele obținute de copiii și tinerii noștri!”, a declarat Victor Prodan, primarul orașului Ungheni.
Momentul inaugural a fost completat de un meci demonstrativ a cărui protagoniste au fost Echipa Națională a Primarilor din România, căpitan desemnat a fost domnul Victor Prodan, primarul orașului Ungheni și echipa reprezentantă a Federației Române de Fotbal, a cărui căpitan desemnat a fost Miodrag Belodedici!
Meciul care s-a încheiat în aplauzele a câtorva sute de spectatori cu scorul de 5-4 pentru Echipa Națională a Primarilor din România, a marcat atât inaugurarea noii baze sportive cât și promovarea mesajului ce ține de dezvoltarea fotbalului juvenil în România, sub coordonarea profesioniștilor.
Acest eveniment contribuie la imaginea de ansamblu prin care orașul Ungheni, este la momentul actual una dintre cele mai bine dotate localitați din perspectiva infrastructurii sportive și a infrastructurii de recuperare sportivă, din întreg județul și poate chiar mai departe de atât!