Omagiu adus eroilor români, în orașul Ungheni!

În România prin Decretul numărul 1913 din 4 mai 1920, s-a stabilit faptul că Ziua Eroilor este una  de sărbătoare și totodată de comemorare a celor care au murit în timp ce serveau forțele armate. Tot atunci s-a hotărât ca aceasta să fie omagiată în fiecare an, cu prilejul zilei Înălțării Domnului care, se sărbătorește la 40 de zile de la Paște.

În orașul Ungheni, astăzi 10 Iunie 2021, tradiția ceremoniei de omagiere a eroilor căzuți în luptă, a continuat. Un moment de intonare a imnului național de stat, un moment de reculegere în memoria eroilor romțni și desigur, slujba oficiată de către preoții din parohiile aparținătoare orașului Ungheni, au fost o parte din momentele desfășurate înaintea Monumentului Eroilor.

Nici elevii Școlii Gimnaziale ”Emil Drăgan” din Ungheni nu au lipsit de la eveniment, astfel Corul ”Andantino”, coordonat de doamna profesor Dana Suciu a susținut un moment dedicat acestei zile speciale.

Depunerea coroanelor de flori la baza Monumentului Eroilor, a fost omagiul adus de către reprezentanții instituțiilor publice și nu numai, celor care și-au dat viața pentru țară.

Primăria orașului Ungheni