Relaxarea restricțiilor, propusă pentru data de 15 Mai

În prezentul material de informare vă prezentăm o serie de noutăți privind modul în care este propusă gestionarea pandemiei de Covid-19. Președintele României, domnul Klaus Iohannis a prezentat o nouă abordare generală cu privire la restricțiile existente în vederea prevenirii și combaterii infectării cu virusul Sars-Cov-2, care urmează a fi certificată și de autoritățile abilitate în acest sens, de la nivel central.

Astfel conform comunicărilor oficiale, vă prezentăm principalele aspecte de noutate precizate de șeful statului, joi -13 mai 2021:

– începând cu data de 15 mai 2021, se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții – zonele aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun; masca rămâne obligatorie în spațiile din interior;

– în ceea ce privește funcționarea școlilor, se vor păstra normele care țin de rata de incidență a infectărilor;

– tot începând cu acest sfârșit de săptămână este pusă în discuție ridicarea restricțiilor de circulație pe timp de noapte;

– începând cu acest weekend, agenții comerciali nu vor mai avea programul de funcționare limitat, este o altă inițiativă făcută public de către șeful statului;

– tot din acest final de săptămână, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, așadar este posibilă prezența spectatorilor.

Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare şi trebuie să ne vaccinăm. Aşa de simplu este”, a menționat în prelegerea sa, președintele țării Klaus Iohannis.

Datele prezentate în actualul material de informare, urmează a fi certificate/aprobate în urma unor consultări la nivel central a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, respectiv în urma unei ședințe de Guvern. Revenim cu alte informații, în cel mai scurt timp!

Biroul de presă a Primăriei Orașului Ungheni