Slujbă de sfințire a Bisericii care poartă hramul Sf. Ioan Evanghelistul, din Filia Recea

O deosebită slujbă de sfințire a Bisericii care poartă hramul Sf. Ioan Evanghelistul, din Filia Recea, situată lângă Aeroportul Internațional „Transilvania”, a avut loc la 22 Octombrie!
Sute de credincioși au luat parte la acest moment plin de însemnătate pentru ortodocșii de pretutindeni, care și-au făcut un obicei de a călca pragul acestei instituții de cult religios, dar și reprezentanți ai Instituției Prefectului din județul Mureș, prin domnul prefect Ciprian Dobre, doamna Mara Togănel și desigur primarul orașului Ungheni și al localităților aparținătoare, domnul Victor Prodan, alături de consilieri locali ai orașului.
„Astăzi 22 Octombrie, în Sfântă zi de Duminică, am avut bucuria de a lua parte la Sfințirea Sfintei Case a lui Dumnezeu din localitatea Recea, în prezența Î.P.S.Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.
Momentul Sfințirii bisericii cu hramul Sf.Ioan Evanghelistul, din Filia Recea, este pentru mine și pentru familia mea, o încununare a sprijinului pe care l-am oferit încă din momentul facerii acesteia și până în prezent!
Bucuria acestei zile este o binecuvântare pentru toți creștinii, iar după 8 ani în care am reprezentat comunitatea noastră și a întregului județ în Consiliul Eparhial și în Adunarea Eparhială a Alba Iuliei, dar și în Adunarea Națională Bisericească, știu că astfel de zile completează înaintea credincioșilor ortodocși, puterea și convingerea că toți suntem egali în fața Domnului și că lucrurile vor merge bine și de acum înainte, atât timp cât ne vom întreține curățenia sufletească și ne vom îndrepta ori de câte ori simțim nevoia, către Biserică!
Să fie într-un ceas bun, să fim sănătoși și bucuroși de această zi! Doamne ajută!”, transmite primarul orașului Ungheni, domnul Victor Prodan.
Slujba de Sfințire a fost realizată chiar de către Î.P.S. Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.