Ungheniul se vaccinează!

La nivelul orașului Ungheni și a localităților aparținătoare, procesul de vaccinare este în graficul propus la nivel central, astfel doar marți – 11.05.2021, fiind imunizate un număr de 72 de persoane cu vaccinurile AstraZeneca (doar pentru doza de rapel) și respectiv Moderna.

La nivelul întregului județ Mureș, până la aceeași dată conform informațiilor oficiale transmise de Cancelaria Instituției Prefectului Județul Mureș, au fost confirmate 23.649 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. La aceeași dată erau internate 271 persoane confirmate pozitiv în spitalele din județul nostru.

Totodată până la această dată, 22.297 de persoane s-au vindecat în județul Mureș, în plus față de acestea, 2.068 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 784 de persoane au fost externate la cerere. Până acum, 715 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș, potrivit datelor DSP Mureș.

Informăm locuitorii orașului Ungheni și pe cei ai localităților aparținătoare, cu privire la faptul că în momentul publicării acestui comunicat, peste 4.500 de persoane au fost imunizate la centrul special pregătit în cadrul Căminului Cultural Ungheni. Locația poate permite prin fluxurile create, vaccinarea a până la 96 de persoane zilnic, fiind o unitate sigură care respectă normativele în vigoare și care este utilizată de personal medical specializat în acest sens.

Reamintim faptul că începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, conform Grupului de comunicare al CNCAV.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

La momentul publicării prezentei informări, la Căminul Cultural Ungheni situat la nr.110/B, loc.Ungheni, sunt disponibile 267 de locuri pentru vaccinare cu vaccinul Moderna, datele putând fi consultate în timp real pe portalul vaccinare-covid.gov.ro, rubrica „Harta centrelor de vaccinare COVID-19”.

Biroul de presă al Primăriei Orașului Ungheni